ASKAN-DER olarak çeşitli projeler yürüttüklerini belirten ASKAN-DER Yönetim Kurulu Başkanı Zafer EROĞLU, derneğin küçük ve orta ölçekli KOSGEB işletmelerinin ihtiyaç duydukları ve duyacakları iş alanlarını ve iş yürütme kabiliyetlerini arttıracak bilgi ve donanımı sağlamaya yönelik çalışmalar yapacaklarının derneğin gayeleri içinde olduğunu belirtti. Ayrıca “Anadolu Sanayisini Kalkındırma ve Girişimcilik Derneği açılımı olan ASKAN-DER, bu misyonlarını sanayiciye yönelik hareketle betimleyecektir.” diyerek sözlerini tamamladı.

İvedik OSB Başkanı GÜLTEKİN ise İvedik Organize Sanayi Bölgesi’ndeki en büyük eksikliğin üretimin inovasyon odaklı yapılmadığını ifade etti.

İvedik OSB de 234 bin metre kare alan üzerine bir bilim parkı projeleri olduğunu söyleyen İvedik OSB Başkanı Hasan GÜLTEKİN, burada 25 binin üzerinde istihdam sağlanacağı ve bilim parkı projesi için şunları kaydetti; ”Bu uygulamalı teknopark da Ar- Ge ve inovasyonun yapılacağı 500 adet kuluçka merkezimiz olacak burada lisans, yüksek lisans ve üretim imkanlarının hepsi bir arada olacak .” dedi. Konuşmaların ardından ASKAN-DER Başkanı Zafer EROĞLU, İvedik OSB Başkanı Hasan GÜLTEKİN’e teşekkür plaketi takdim etti.