Ak Parti Ankara İl Başkanı Sayın Mustafa Nedim YAMALI, ASKAN-DER Sivil Toplum Kuruluşunu, Ak Parti Ankara Sanayi Komisyonunu ve İvedik OSB Başkanı Hasan GÜLTEKİN’i ziyaret etti.

ASKAN-DER Yönetim Kurulu Başkanı Zafer EROĞLU Türk sanayisinin önemli bir bölümünün Ankara’da bulunduğunu belirterek, “Türkiye’deki sanayicilerin problemleri sadece sanayicileri değil, bütün ülkeyi ilgilendiriyor. İthalat ve ihracat arasındaki farkın fazla olması üreticinin sıkıntıları olduğunun da göstergesidir. Biz burada sanayicimizin üretim kapasitelerini arttırmalarına destek olmalıyız. Biz de Ankara sanayisi başta olmak üzere Türk sanayisini kalkındırmada tuzu bulunanlardan oluruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

İvedik OSB Başkanı Hasan GÜLTEKİN sanayicinin ihtiyaçlarını bildiklerini, bu ihtiyaçların DAVUTOĞLU başkanlığındaki yeni hükümetin açıklamış olduğu eylem planında çözüme ulaştıracağını umut ettiklerini söyledi. Ankara Sanayi Komisyonu Başkanı İrfan YURTEN de il başkanının sanayi komisyonunu ziyaret etmesinden dolayı memnun olduğunu dile getirdi.

AK Parti İl Başkanı Nedim YAMALI Ankara Teşkilatı olarak Ankara’yı ekonomik, kültürel ve siyasal açıdan küresel bir başkente dönüştürme hedeflerinin olduğunu belirterek bu atılımın en önemli ayağı olan ekonomik kalkınmanın gerçekleşmesinde sanayicinin önemli bir rolü olduğunu vurguladı.

Sanayiciyle birlikte 2023 vizyonu için birlikte çalışmanın önemine değinen YAMALI; “Biz üreten Türkiye için çalışıyoruz. Üretmeden sadece tüketirsek biz de zamanla tükenir, dışa bağımlı bir millet oluruz. Allah’ın izniyle ekonomik bir kalkınma içerisindeyiz. Hükümetimizin de yıllardır üzerinde durduğu üretim vurgusunun meyvelerini toplamaya başladık. Dünya büyük krizler geçirdi fakat biz bunun üstesinden geldik ve ayakta kalmanın yanında yatırımlarımıza devam ettik. Etmeye de devam edeceğiz.” diyerek sözlerini tamamladı. Ziyaret yemek ve fotoğraf çekimlerinin ardından sona erdi.